Vitkålsplättar med bacon, äpple, grönkål & portabello

Vitkålsplättar med bacon, äpple, grönkål & portabello1 av 5 vinnande bacon recept 2020

(1 st) Mitt betyg: 0

Vitkålsplättar med bacon, äpple, grönkål & portabello1 av 5 vinnande bacon recept 2020

  • 25 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 200 g vitkål
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Salt & peppar
  • Smör til stekning
  • 1 pkt Tulip Bacon, 125 g
  • 0,5 gul lök
  • 200 g portabello
  • 1 äpple
  • 50 g strimlad grönkål
  • Salt & peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 msk rårörda sockrade lingon (alt lingonsylt)
Skriv ut recept

Gör så här

Riv vitkålen. Blanda ägg, vetemjöl, mjölk, grädde, salt och peppar i en skål. Blanda i vitkålen och rör om.

Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek vitkålen som plättar och lägg i en ugnsfast form.

Strimla baconet och fräs i en stekpanna tillsammans med skuren gul lök och portabello, äpple i bitar och repad grönkål. Smaka av med salt och peppar.

Lägg den frästa blandningen på plättarna och toppa med bacon.

Servera med crème fraiche & lingon.