
Avokado-toast med Tulip Veggie Bacon
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 mogna avokado
- 1-2 tsk. citronsaft
- ½ tsk. spiskummin
- 1 msk crème fraîche
- 4 skivor surdegsbröd
- 6 skivor Tulip Veggie Bacon
- 8 körsbärstomater
- Krasse
- Salt
- Peppar
Gör så här
Dela avokadon i två delar på längden och ta ur kärnan. Skrapa ur innehållet med en sked och lägg i en skål. Mosa avokadon ihop med crème fraîche och smaka av med spiskummin, citronsaft, salt och peppar.
Stek Tulip Veggie Bacon på en varm panna med lite olja i ca 3 minuter på varje sida, tills det är krispigt. Skär sedan skivorna i grova bitar.
Rosta brödet och servera med avokadoblandningen. Toppa med körsbärstomater, krasse, krispiga Tulip Veggie Bacon och lite peppar.