Bacon och broccolipaj
- 55 min
- 4 personer
Ingredienser
- 300 g broccoli eller sparrisbroccoli
- 1 rulle pajdeg
- 150 g riven mozzarella
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 8 ägg
- 2 msk creme fraiche
- Salt
- Peppar
- 100 g körsbärstomater
Gör så här
Bacon och broccolipaj
- Förvärm ugnen till 185 ° C. Skär broccoli i mindre bitar och koka de mindre buketterna i lätt saltat kokande vatten i 2 minuter. Skölj dem omedelbart i kallt vatten.
- Då behåller de den vackra gröna färgen. Torka dem torra med en ren kökshandduk eller hushållspapper.
- Smörj pajformen och fyll den med pajdeg. Lägg riven mozzarella på botten och den lättkokta broccolin ovanpå.
- Lägg sedan på baconet. Försök lägga skivorna så att de vrider sig mellan broccoli-bitarna och så att kanten på bacon blir synlig när den bakas.
- Vispa ägg, gräddfil, salt och peppar tillsammans och häll äggmassan i pajformen. Fördela tomaterna på pajen och baka vid 185 ° C i ca 35 minuter.
- Låt stå i 5 minuter innan servering.