Karamelliserad bacon - Bacon glass - Recept - Tulip

Karamelliserad bacon med vaniljglassoch lönnsirap

(3 st) Mitt betyg: 0

Karamelliserad bacon med vaniljglassoch lönnsirap

  • 25 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 frp Tulip Bacon i skivor
  • 4 msk råsocker eller strösocker
  • 1 paket vaniljglass
  • Lönnsirap
  • 1 skål färska hallon
  • 4 st glasstrutar
  • 1 kruka citronmeliss
Skriv ut recept

Ett recept för bacon-älskaren! Kombinationen av sött och salt med kanderad bacon tillsammans med vaniljglass och lönnsirap blir otroligt gott. En kombination som måste prövas!

 


Gör så här

Kanderad bacon

  1. Ugnsstek baconet i 175 grader ca 10 minuter.
  2. Ta ut baconet och panera skivorna i socker. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 10 minuter. 
  3. Låt baconet svalna. Skär i små bitar.

Servera

  1. Skeda upp glassen i strutar eller skålar. Häll över lönnsirap, strö över hallon, kanderat bacon och citronmeliss.
  2. Njut av sött och salt i en perfekt kombination!


Tips