Baconlindad BBQ-kyckling med äpple och kålsallad

Baconlindad BBQ-kycklingmed äpple och kålsallad

(1 st) Mitt betyg: 0

Baconlindad BBQ-kycklingmed äpple och kålsallad

  • 1 t 0 min

Ingredienser

  • 575 g Tulip bacon
  • 1000 g kycklingbröst
  • 50 g BBQ marinad
  • 50 g hackad persilja
  • 200 g små potatis
  • 300 g finhackad spetskål
  • 2 st äpple
  • 50 g tranbär
  • 4 dl grädde
  • 2 msk florsocker
Skriv ut recept

Varning alla bacon-lovers. Här kommer ytterligare ett recept för er! Baconlindad kyckling med BBQ och rostadpotatis. Tillsammans med en fräsch kålsallad med äpple och bacon. Bättre kan det inte bli! 


Gör så här

BACONLINDAT KYCKLINGBRÖST:
Sätt ugnen på 200°C. 

Pensla kycklingbrösten med BBQ marinad, salt och peppar och linda med bacon. 

Tillaga i ugn ca. 25 minuter. 

Dekorera med hackad persilja på toppen innan servering.

 

POTATIS:
Skölj potatis, dela i halvor och lägg på en bakplåt. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.

Tillaga i ugn på 200°C, ca. 20 minuter.

 

KÅLSALLAD:
Skölj spetskål och äpple, skär i fina strimlor och skivor. 

 

Stek bacon i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär eller riv baconet i mindre bitar och strössla över salladen. 

Blanda alla ingredienser i en skål med dressingen.

 

DRESSING:
Vispa grädde väldigt lätt i en skål. Tillsätt florsocker och citronsaft, blanda runt.

Låt dressingen stå i kyl ca. 15 minuter.

Smaksätt med salt och peppar innan servering.