Baconmumier eller ostfyllda jalapeñopoppers

Baconmumiereller ostfyllda jalapeñopoppers

(1 st) Mitt betyg: 0

Baconmumiereller ostfyllda jalapeñopoppers

  • 25 min

Ingredienser

  • 1 pkt Tulip Bacon
  • Färska jalapenos
  • Färskost
  • Fetaost
  • Sockerögon
Skriv ut recept

Behöver du tips på ett riktigt hett tilltugg? Då borde du testa våra populära jalapeñopoppers. Heta halverade jalapeños fylls med en krämig röra av fetaost och färskost. De lindas sedan in i saftigt bacon och bakas i ugnen. Dessa godingar med både sting, krämighet och sälta är något du absolut inte vill missa.

Ska du ha halloweenfest? Då måste du testa att göra dina jalapeñopoppers till läbbiga baconmumier i stället. Allt du behöver göra är att linda baconet som om det vore mumiens bandage och lämna ett litet tomrum för ögon. Fäst sedan ätbara sockerögon på varje lite mumie så har du läskigt goda baconmumier.

När du fyller dina jalapeñopoppers är det viktigt att inte lägga i för mycket fyllning. Det kan nämligen resultera i att de exploderar i ugnen – lagom är alltid bäst! Tänk också på att behålla skaftet på jalapeñon eftersom dem funkar som helt naturliga tandpetare. Servera på ett vackert fat, eller kanske bland spindelväv och pumpor om det är mumier du skapat.

Psst! Jalapeñopoppers kallas ibland även för chilipoppers, men är egentligen samma sak.

Behöver du fler tips på goda och enkla tilltugg till festen? Testa gärna att laga Baconkrustader och Baconsylt med äpple som passar perfekt till osten också!


Gör så här

1. Blanda samman färskost och fetaost.
2. Halvera och kärna ur jalapenos. Fyll varje halva med ostblandningen (OBS inte för
mycket fyllning, då kan de “explodera”).
3. Linda i rå Tulip Bacon och placera på en plåt.
4. In i ugn på ca 200 grader i 20 minuter.
5. Låt svalna något, placera sedan ut sockerögonen.
6. Servera!