Stekt vitkål med bacon - Recept - Tulip

Bakad vitkål med Veggie Baconmed potatis, syrligt brynt smör och bakad tomat

(0 st) Mitt betyg: 0

Bakad vitkål med Veggie Baconmed potatis, syrligt brynt smör och bakad tomat

  • 50 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 st stora potatisar
  • 2 pkt Tulip Veggie Bacon
  • 1 st vitkålshuvud
  • 1 st purjolök
  • 10 st coctailtomater
  • 100 g smör
  • 0,5 msk valfri vinäger
  • Olivolja
Skriv ut recept

Riktigt gott och enkelt recept som görs på en plåt. Stekt vitkål med bacon ihop med syrligt brynt smör och bakade tomater. Helt vegetariskt ihop med Veggie Bacon!

 


Gör så här

Bakad vitkål med Veggie Bacon

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Koka potatis. Häll av vattnet och tryck till potatisen så att den spricker.
  3. Klyfta vitkålen. Bryn i en stekpanna i några minuter. Dela purjolöken i decimeterlånga bitar och dela på mitten. Picka hål i tomaterna.
  4. Placera allt på en plåt eller i en ugnssäker form. Häll över olivolja, salt och peppar.
  5. Baka i ugnen tills kålen blivit mjuk och allt fått färg, ca. 35 min. Bryn smöret. Tillsätt vinäger.
  6. Knaperstek Veggie Bacon, strimla och lägg på toppen.