Blomkålssoppa med bacon - Recept - Tulip

Blomkålssoppa med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Blomkålssoppa med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 7 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt och svarpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Dela blomkålen i bitar. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Hetta upp en kastrull och fräs löken med smör tills den är blank i ca 2-3 minuter. Tillsätt blomkål och potatis och häll ner vatten och buljong. Koka under lock tills grönsakerna mjuknat.
  3. Hetta under tiden upp en stekpanna och stek baconet tills det fått fin färg och är knaprigt. Lägg på hushållspapper för att onödigt fett skall kunna rinna av.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädde. Krydda med lite salt och peppar.
  5. Koka soppan utan lock i ca 5 minuter tills den är krämig.
  6. Toppa med bacon och hackad persilja.