Blomkålssoppa med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 1 blomkålshuvud, ca 500 g
- 2 potatisar
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 7 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 dl grädde
- 2 msk hackad persilja
- Salt och svarpeppar
Gör så här
- Dela blomkålen i bitar. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
- Hetta upp en kastrull och fräs löken med smör tills den är blank i ca 2-3 minuter. Tillsätt blomkål och potatis och häll ner vatten och buljong. Koka under lock tills grönsakerna mjuknat.
- Hetta under tiden upp en stekpanna och stek baconet tills det fått fin färg och är knaprigt. Lägg på hushållspapper för att onödigt fett skall kunna rinna av.
- Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädde. Krydda med lite salt och peppar.
- Koka soppan utan lock i ca 5 minuter tills den är krämig.
- Toppa med bacon och hackad persilja.