
Burgare med vegetarisk färs och Tulip Veggie Bacon
- 25 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 växtbaserade burgare eller ca 3-400 g vegetarisk färs
- 6 skivor Tulip Veggie Bacon
- Olja
- 2 dl majonnäs
- 1-2 vitlöksklyftor
- 4 hamburgerbröd
- 2 tomater
- 1 rödlök
- 1 salladshuvud
- Salt
- Peppar
- Ev ketchup
Gör så här
Tillaga de växtbaserade burgarna enligt anvisning på förpackningen eller forma 4 burgare av färs och stek ett par minuter på varje sida, tills burgarna är gyllenbruna och genomstekta. Krydda med salt och peppar.
Stek Tulip Veggie Bacon på en varm panna med smakneutral olja i ca 3 minuter på varje sida, tills de blivit krispiga. Ta av från värmen och skär varje skiva i 2-3 grova bitar.
Pressa vitlöksklyftorna och rör ner i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
Riv av stora blad från salladshuvudet, skölj och låt torka.
Skär tomater och lök i skivor.
Skär hamburgerbröden i mitten och rosta dom i en brödröst eller i ugnen.
Smöra lite vitlöksmajonnäs på varje skiva. Lägg burgarna på bottenskivorna och bygg på med sallad, tomat, lök och Tulip Veggie Bacon. Lägg sedan på locken och servera direkt.