Fyllda kistor med bacon och tomat

Fyllda kistor- med bacon och tomat

(0 st) Mitt betyg: 0

Fyllda kistor- med bacon och tomat

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Bacon, tärnat á 140g
  • 1 rulle smördeg
  • 1 liten gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 stjälkar färsk persilja
  • 1 ägg
  • Salt och vitpeppar
Skriv ut recept

Kistorna är ett kreativt och annorlunda inslag för Halloween och påminner mycket om piroger. Du kan med fördel göra en egen mall till kistan genom att rita formen på ett bakplåtspapper. När du sätter ihop kistorna är det viktigt att du kommer ihåg att pensla kanterna med ägg och efter det kan du trycka ihop kanterna med en gaffel. Precis som med piroger kan du variera fyllningen som du vill.

I detta recept har vi fyllt kistorna med bacon och tomatsås, definitivt en smakupplevelse!

 


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C

2. Stek tärnat bacon på hög värme i en stekpanna I 8 min, lägg sedan I hackad lök och stek I ytterligare 2min.

3. Häll i de krossade tomaterna och den hackade persiljan, koka ihop i stekpannan på låg värme, ca 5 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt såsen svalna.

4. Under tiden, skär smördegen i 8st kistor och skär ett kors i 4 av kistorna.

5. Bred ut såsen på de 4 kistorna utan kors och pensla kanten med uppvispat ägg.

6. Lägg kistorna med kors ovan på och tryck ihop kanterna med en gaffel.

7. Pensla kistorna med resterande ägg och grädda de i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 15 min, 200°C.

 

Så enkelt och så gott!

 


Tips

Servera kistorna med avokadosallad med rostade nötter och festaost.