Hemmagjord majonnäs med bacon

Hemmagjord majonnäsmed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Hemmagjord majonnäsmed bacon

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g Tulip Bacontärningar
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
Skriv ut recept

Hemlagad majonnäs gjord på äggulor, olja, fett från stekt bacon, citronsaft och toppat med bacontärningar.


Gör så här

BACON:

Stek bacontärningarna i en stekpanna på medium värme tills de är gyllen och krispiga.
Lägg en sil över en skål och häll bacon och fett direkt från pannan, så att baconfettet samlas i skålen. Tillsätt resten av oljan och rör om. 

MAJONNÄS:

Blanda äggulor, senap och oljeblandningen med olja och baconfett i en hög behållare som passar din stavmixer.
Ställ stavmixern i behållaren så att den vidrör botten och starta den. När majonnäsen är tjock i botten, lyft långsamt upp mixern medan du tippar glaset något. När mixern når toppen är majonnäs klar.
Krydda med citronsaft, salt och peppar och tillsätt 2/3 av den rostade bacontern.
Använd resten som garnering ovanpå när du serverar.

Smaksätt med en aning citron och toppa med krispiga bacontärningar.