Krispig sallad med Tulip Veggie Bacon

Krispig sallad med Tulip Veggie Bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Krispig sallad med Tulip Veggie Bacon

  • 15 min
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 liten hjärtsallad eller romansallad
  • 4 msk semitorkade tomater
  • 1 röd snackspaprika
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk hackade örter (ex persilja, gräslök och dill)
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 6 skivor Tulip Veggie Bacon
  • Olja
Skriv ut recept

Vill du ha mer smak och krispighet i din vegetariska sallad? Vårt vegetariska alternativ till bacon, Tulip Veggie Bacon, tar hand om både smak och krispighet och gör din sallad komplett.

Du kan använda Tulip Veggie Bacon i alla recept som innehåller bacon. Med Tulip Veggie Bacon får du ett krispigt och smakfullt inslag.

Bli inspirerad med vegetariska recept här.

 


Gör så här

Riv grova blad av salladen och skölj. Låt torka och servera salladen i två djupa tallrikar. Skär snackspaprika i skivor och fördela över salladen. Lägg på de semitorkade tomaterna.

Gör en dressing av crème fraîche, majonnäs och örter. Smaka av dressingen med salt, peppar och citronsaft.

Stek Tulip Veggie Bacon i en smakneutral olja i ca 3 minuter på vardera sida, tills de är krispiga. Ta av från värmen och dela varje skiva i 2-3 grova bitar. 

Toppa salladen med kripsig Tulip Veggie Bacon och eventuellt lite extra färska örter. Servera med dressing.