Laxfilé med bacon och fyllda kålpaket

Laxfilé med baconoch fyllda kålpaket

(0 st) Mitt betyg: 0

Laxfilé med baconoch fyllda kålpaket

  • 1 t 15 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 x 150 g laxfilé
  • neutral olja
  • ½ citron
  • 200 g potatis
  • 4 blad grönkål
  • pinjenötter
  • 100 g tranbär
  • 1 pkt Tulip Bacon
  • 2 dl hackad persilja
  • salt
  • peppar
Skriv ut recept

Bakad laxfilé med krispigt bacon, potatispure, kål, tranbär och pinjenötter. Briljera som vardagsmiddag eller till helgens bjudning! 


Gör så här

Koka potatis och gör en puré. Krydda med salt och peppar.

Stek laxen i en het panna på båda sidor i en neutral olja. Krydda med salt och peppar och pressa citronen över laxen. Lägg laxen på ett bakplåt och lämna lite plats för kålpaketen.

Förvärm ugnen till 200 ° C. Koka upp kålbladen i vatten i 20 sekunder och lägg på en kökshandduk. Lägg vart och ett av bladen i en 10 - 12 cm stor metallring och fyll bladen med potatismos. Stäng paketet med ett till kålblad på toppen. Pensla på lite olja.

Stek och hacka bacon fint och blanda med pinjenötter, tranbär och persilja i en skål.

Baka laxen och kålen i ca 5 minuter i ugnen. Lägg laxen och kålpaket på en tallrik och strö lite av den krispiga baconblandningen på.