Pasta carbonara - Recept - Tulip

Pasta carbonara med tärnat- eller kalkonbacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Pasta carbonara med tärnat- eller kalkonbacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Kalkonbacon eller Tärnat bacon
  • 400 g spagetti
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 st ägg
  • 120 g pecorino
  • Färsk bladpersilja
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • 4 st ägggulor till servering
Skriv ut recept

Pasta carbonara är något som brukar gå hem hos hela familjen. Ta den klassiska italienska carbonaran till nya höjder med Tulips kalkonbacon eller använd klassiskt Tulip bacon tärnat! Toppa med pecorino och färsk persilja.

 


Gör så här

Pasta carbonara med tärnat- eller kalkonbacon

  1. Koka upp vatten. Koka, häll av och skölj pastan. Spara cirka 1 dl pastavatten.
  2. Skala och hacka vitlöken. Skiva kalkonbacon. Stek bacon och vitlöken knaprig i en stor stekpanna.
  3. Riv osten. Vispa ihop äggen och blanda med osten.
  4. Tillsätt pastan, pastavattnet och äggsmeten. Peppra rikligt. Carbonaran är färdig när pastan börjar tjockna.
  5. Servera med en äggula, riven ost, bladpersilja och svartpeppar.

 

 


Tips

För en mildare och smakrik peppar kan du rosta svartpepparkornen i torr stekpanna i några minuter innan du maler den.