Pavlova med bacon

Pavlovamed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Pavlovamed bacon

  • 6 personer

Ingredienser

Topping
  • 1 pkt Tulip bacon
  • 1 pkt jordgubbar
  • 1 pkt hallon
  • 1 pkt blåbär
Marängbotten
  • 4 st äggvitor
  • 1/4 tsk salt
  • 250 g socker
  • 2 tsk majsmjöl
  • 1 tsk vitvinsvinäger
Kräm
  • 1 pkt Vaniljkräm eller lemon curd
Skriv ut recept

Tycker du om sött och salt?

Då får du inte missa vår Pavlova med bacon. Lite annorlunda, men så gott! Perfekt till midsommar, födelsedagen eller helgens middag.


Gör så här

Marängbotten:

Värm ugnen till 120 grader.

Vispa äggvitor och salt fast. Se till att skålen du använder är helt ren. Tillsätt lite socker under tiden du vispar. När marängen är tillräckligt stel, vänd i majsstärkelse och vinäger med en slev.

Fördela ut på en plåt täckt med bakplåtspapper.

Baka nederst i ugnen i ca 1,5 h. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt stå tills nästa dag.

 

Fyllning:

Fördela krämen över marängen tillsammans med bär. Dela stekt bacon i stora bitar som du strör över kakan.

Servera och njut!