Prästostpaj med gräslökcrème toppad med knaperstekt bacon

Prästostpajmed gräslökcrème toppad med knaperstekt bacon

(1 st) Mitt betyg: 0

Prästostpajmed gräslökcrème toppad med knaperstekt bacon

  • 1 t 15 min

Ingredienser

Pajdeg
  • 100 g saltat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 1 pkt Tulip Bacon, 125 g
  • 4 dl riven prästost
  • 2 dl naturell créme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
Gräslökscrème
  • 2 dl naturell färskost
  • Hackad gräslök
Skriv ut recept

Prästostpaj med knaperstekt bacon är perfekt till buffé, kräftskivan eller till förrätt. Använda en smakrik prästost och toppa med salt bacon och gräslöks crème. Detta recept räcker till 12 mindre bitar, perfekt vid exempelvis till buffé.


Gör så här

Pajdeg:
Blanda ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen 15 minuter och kavla sedan ut och lägg i pajform (gärna med löstagbar botten).
Nagga med gaffel och förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 10 minuter.


Fyllning:
Vispa ihop allting utom osten och baconet.
Knaperstek baconet och lägg på hushållspapper. Låt svalna och hacka eller smula till mindre bitar. Lägg osten i det förgräddade pajskalet och strö över hälften av baconet och häll på äggstanningen. Ställ in mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills den fått fin färg. Låt kallna.


Gräslökscrème:
Blanda ihop och lägg i en spritspåse.
Skär pajen i portionsbitar och spritsa gräslökscréme på och toppa med resten av baconet.