Recept på caesarsallad med kyckling och bacon – Tulip

Caesarsallad med kyckling och bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Caesarsallad med kyckling och bacon

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt. Tulip Kalkonbacon
  • 125 g franskbrød
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk. salt
  • 200 g romansallad
  • 500 g kycklingbröst
  • 40 g parmesan
  • 0,5 dl krasse
  • 2 stk. äggulor
  • 3 msk. rapsolja
  • 1 msk. äppelcidervinäger
Skriv ut recept

Caesarsallad med kyckling och bacon är en klassiker som alla har smakat men kanske inte vågat pröva att göra själv. Här följer ett recept som är lika enkelt som gott! Perfekt att bjuda familj och vänner på. Servera som lunch eller middag, eller minska portionerna och bjud på till förrätt.

Vårt recept på caesarsallad med kyckling och bacon är både mättande, fräscht och gott. Med saftigt kycklingbröst, knaprigt bacon och krispig romansallad varvat med spröda krutonger och krämig parmesan får du till en perfekt kombination. Dessutom imponerar du på vänner och familj genom att göra din helt egna dressing.

Vi rekommenderar att testa vårt kalkonbacon i denna caesarsallad, men det går också bra att använda vanligt bacon om du föredrar det. Baconet tillagas enkelt i ugn och behöver rinna av på hushållspapper efter tillagning för extra knaprighet.

Kycklingen bryner du i stekpannan och tillagar färdigt i ugnen. Tänk på att kyckling ska vara helt genomstekt med en innertemperatur på 72 grader. Skiva sedan upp brösten i mindre bitar så blir det både snyggare på tallriken och lättare att äta.

Vill du inspireras av andra klassiska baconrecept? Testa gärna Pasta carbonara och Raggmunk med bacon också!

 


Gör så här

Caesarsallad med kyckling och bacon

  1. Knaperstek kalkonbaconet i ugnen på 200 °C i ca 15 min.
  2. Lägg sedan baconet på en bit hushållspapper och låt fettet rinna av.
  3. Vänd ner brödbitarna i olivolja och havssalt och stek dem i ugnen på 200°c tills de är spröda och har fått gyllene färg.
  4. Vispa vinäger och äggulorna i en skål.
  5. Tillsätt olja i en fin stråle medan du vispar. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  6. Bryn kycklingfilén i en stekpanna och stek färdigt i ugnen.
  7. Blanda sallat och dressing och lägg upp på ett stort fat. Lägg på kyckling, kalkonbacon och brödkrutongerna.
  8. Toppa med färsk klippt krasse och riven parmesanost.