Baconsill - Ny sillfavorit - Recept - Tulip

Baconsill med örter

(0 st) Mitt betyg: 0

Baconsill med örter

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 st hel marinerad sill
  • 375 g Tulip Bacon i skivor
  • 1 bunt dragon
  • 1 bunt körvel
  • 1 bunt persilja
  • 1 bunt gräslök
  • 1 bunt krasse
  • 2 st selleri
  • 1 st fänkål
  • 4 skivor rågbröd
  • 2 dl olja
  • Salt
Majonnäs
  • 3 äggulor
  • 1 tsk senap
  • Citronsaft från en halv citron
Garnering
  • Ätbara blommor
Skriv ut recept

Att göra sin egen sill är både roligt och enkelt. Blir det denna baconsill till midsommaren eller julens sillbord? En solklar favorit ni bara måste prova med spännande smaker!

 


Gör så här

Baconsill

  1. Tvätta alla örter. Hacka hälften. Stek ett paket bacon och hacka skivorna i små bitar.
  2. Häll av baconfettet och blanda det hackade baconet och de hackade örterna.
  3. Vänd sillfiléerna i bacon-ört-blandningen så att de är helt täckta. Den andra hälften av örter och blommor används som dekoration.
  4. Skär fänkål och selleri tunt. När de väl är skurna tunna, läggs de i isvatten, så de krullar sig.
  5. Lägg resterande bacon på bakplåtspapper och tillaga i ugn vid 180 ° C i ca. 10 minuter.

MAJONNÄS

  1. Lägg senap, salt, citronsaft och äggulor i en skål och vispa väl.
  2. Tillsätt olja i en tunn ström medan du ständigt vispar.

SERVERING

  1. Bred rågbrödet med majonnäs och lägg bacon-ört-marinerad sill ovanpå brödet.
  2. Lägg 3 skivor bacon på så att de bildar ett lock.
  3. Toppa sedan med selleri och fänkål.
  4. Garnera med örter och blommor.

 


Tips

Testa även detta recept: Baconmajonnäs