Sparrispaj med bacon - Recept - Tulip

Sparrispaj med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Sparrispaj med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

DEG
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • 1 msk smör till formen
Fyllning
  • 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 1 stånd grön sparris
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 dl riven prästost
  • 50 g parmesan
  • Salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll ner mjölet i en bunke och skär smöret i mindre bitar. Tillsätt och blanda snabbt samman till en smulig deg. Häll ner vattnet och blanda snabbt samman till en smidig deg. Plasta och låt vila i minst 30 minuter i kylen.
  3. Smörj en springform som mäter ca 24 cm i diameter med en msk smör. Tryck ut degen i formen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen tills pajskalet fått lite färg.
  4. Strimla baconet och dela sparrisen i mindre grova bitar. Skala och skiva löken.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek baconet tills det fått lite färg, lägg undan lite till dekoration. Blanda ner smör och stek löken tills den mjuknat. Tillsätt sparris och fräs i ytterligare några minuter tills den mjuknat. Krydda med lite salt och peppar. Lägg undan några sparrisknoppar till garnering.
  6. Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt grädde, vispa samman och krydda med lite salt och peppar.
  7. Fyll pajskalet med hälften av den rivna osten och bacon blandningen. Häll över äggstanningen och toppa med resten av osten. Hyvla parmesanen och toppa med hälften, spar resten till garnering. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills pajen fått fin färg och är genomgräddad. Garnera med bacon, sparris och hyvlad parmesan.