Stekt bacon med hasselbackspotatis och västerbottenostcréme

Stekt bacon med hasselbackspotatisoch västerbottenostcréme

(1 st) Mitt betyg: 0

Stekt bacon med hasselbackspotatisoch västerbottenostcréme

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 8 st Tulip bacon, tjocka skivor
  • 12 st potatisar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2,5 dl riven ost
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Skriv ut recept

Ett recept på potatis och bacon men med lyxigare känsla. Den rostade hasselbackspotatisen gifter sig med västerbottenostcréme och krispiga bacon. 


Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.


Västerbottenostcréme
 
Blanda riven västerbottenost med kvarg och smaka av med salt och peppar.
Denna kan man göra i förväg och förvara i kylskåp.


Hasselbaggspotatis
Skala potatisen och skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. 
Använd en träslev så ligger de stadigt och du skär inte igenom dem av misstag.
Lägg den skivade potatisen med den skårade sidan upp i en ugnssäker form.
Pensla med olivolja och tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut potatisen och pensla en gång till, strö över flingsalt och ost.
Baka i ytterligare 20 minuter tills potatisen är mjuk.

Fläsk eller bacon 
Stek fläsket i en stekpanna. Lägg i fläsket utan matfett och låt det stekas i 1 ½ minut på varje sida.
Servera tillsammans med hasselbackspotatis och västerbottenostcréme.