Torskrygg med bacon och soltorkade tomater - Recept - Tulip

Torskrygg med bacon och gräslök

(0 st) Mitt betyg: 0

Torskrygg med bacon och gräslök

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt Tulip Bacon i skivor 125 g
  • 4 bitar torskrygg
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 10 soltorkade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk finhackad gräslök
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva baconet. Snitta purjolöken längs med och skölj ren från jord och smuts. Skär i tunna skivor.
  3. Stek purjolök och bacon i en stekpanna med smör tills blandningen mjuknat och fått lite färg.
  4. Tillsätt grädde, tomatpuré och soltorkade tomater. Krydda med lite salt och peppar.
  5. Lägg fisken i en smord ugnsform och häll såsen över fisken. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.
  6. Garnera med gräslök och servera med kokt potatis eller mos.