Spareribs med coleslaw - Tulip

Spareribs med amerikansk Coleslawoch syrliga äpplen

(3 st) Mitt betyg: 0

Spareribs med amerikansk Coleslawoch syrliga äpplen

  • 15 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 2 st morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche (alt turkisk/grekisk yoghurt)
  • 2 msk äppelcidervinäger el vitvinsvinäger
  • 2 st äpplen, granny smith
  • 1 tsk hackad ingefära
Skriv ut recept

Spareribs med coleslaw är en fantastisk maträtt som kombinerar söta och salta smaker från marinerade spareribs med den krämiga och syrliga smaken av amerikansk coleslaw. Tillsammans med tärnade syrliga äpplen blir detta en perfekt rätt att servera vid grillning eller som en avslappnad middag.


Gör så här

Plocka bort de yttersta bladen på kålen. Dela kålen
i hälften och skär bort stammen, strimla fint.


Skala morötterna och riv, blanda allt i en stor skål.
Tillsätt salt och socker samt arbeta ihop blandningen
med händerna, tills kålen tappar sin spänst.


Blanda i majonnäs, crème fraiche och vinäger.


Skala äpple och skär i bitar, riv ingefära och rör ned
ingredienserna i skålen.

Servera väl kylt, garnera gärna med persilja.


Tips

Vi har flera andra goda tillbehör som passar perfekt till en grillkväll! Varför inte prova vår somriga potatissallad eller vår baconinlindade sparris för att förgylla kvällen?