Amerikansk Coleslaw med spareribs

Spareribs med amerikansk Coleslawoch syrliga äpplen

(2 st) Mitt betyg: 0

Spareribs med amerikansk Coleslawoch syrliga äpplen

  • 15 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 2 st morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche (alt turkisk/grekisk yoghurt)
  • 2 msk äppelcidervinäger el vitvinsvinäger
  • 2 st äpplen, granny smith
  • 1 tsk hackad ingefära
Skriv ut recept

En klassiker med marinerade spareribs och amerikansk coleslaw, tillsammans med syrliga äpplen passar det perfekt till grillat.


Gör så här

Plocka bort de yttersta bladen på kålen. Dela kålen
i hälften och skär bort stammen, strimla fint.


Skala morötterna och riv, blanda allt i en stor skål.
Tillsätt salt och socker samt arbeta ihop blandningen
med händerna, tills kålen tappar sin spänst.


Blanda i majonnäs, crème fraiche och vinäger.


Skala äpple och skär i bitar, riv ingefära och rör ned
ingredienserna i skålen.

Servera väl kylt, garnera gärna med persilja.