
Spareribs med amerikansk Coleslawoch syrliga äpplen
- 15 min
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g vitkål
- 2 st morötter
- 1 tsk salt
- 1 msk farinsocker
- 1 dl majonnäs
- 2 dl crème fraiche (alt turkisk/grekisk yoghurt)
- 2 msk äppelcidervinäger el vitvinsvinäger
- 2 st äpplen, granny smith
- 1 tsk hackad ingefära
Gör så här
Plocka bort de yttersta bladen på kålen. Dela kålen
i hälften och skär bort stammen, strimla fint.
Skala morötterna och riv, blanda allt i en stor skål.
Tillsätt salt och socker samt arbeta ihop blandningen
med händerna, tills kålen tappar sin spänst.
Blanda i majonnäs, crème fraiche och vinäger.
Skala äpple och skär i bitar, riv ingefära och rör ned
ingredienserna i skålen.
Servera väl kylt, garnera gärna med persilja.