Bakad sötpotatis med pulled turkey - Tulip

Bakad sötpotatis med Pulled Turkeymed färskost och kålsallad

(3 st) Mitt betyg: 0

Bakad sötpotatis med Pulled Turkeymed färskost och kålsallad

  • 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

Purjolöksvinaigrette
  • 1 blast purjolök
  • 2 dl raps- el matolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk vit balsamvinäger
Skriv ut recept

Bakad sötpotatis med pulled turkey - en läcker och hälsosam rätt som passar perfekt för en enkel vardagsmiddag eller som en imponerande förrätt vid middagsbjudningar. I detta recept kombineras sötpotatisens söta smak med pulled turkey, krispig kålsallad och färskost. Allt toppas med en syrlig purjolöksvinägrett som ger extra smak och fräschör till rätten.

 


Gör så här

Bakad sötpotatis

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera potatisen och gnid i olja, salta och peppra.
  3. Rosta med snittsidan nedåt i ugnen med olja, salt och peppar, ca. 20-30 min.

Vinaigrette

  1. Grovhacka purjolöksblasten och vitlök.
  2. Mixa alla ingredienser släta och smaka av med salt, peppar och ev. lite socker/honung. Vinaigretten ska vara sötsyrlig.

Kålsallad

  1. Grovhacka rödkålen och plocka grönkålen fri från stjälkar.
  2. Salta lätt och knåda kålen några gånger.
  3. Blanda med vinaigrette och låt stå tills kålen mjuknat.

Färskoströra

  1. Blanda Tulip Pulled Turkey med färskost, salt och peppar.
  2. Toppa potatisen med färskoströran och servera med kålsallad.