Bakad sötpotatis med pulled turkey - Recept - Tulip

Bakad sötpotatis med Pulled Turkeymed färskost och kålsallad

(2 st) Mitt betyg: 0

Bakad sötpotatis med Pulled Turkeymed färskost och kålsallad

  • 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

Purjolöksvinaigrette
  • 1 blast purjolök
  • 2 dl raps- el matolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk vit balsamvinäger
Skriv ut recept

Bakad sötpotatis blir riktigt gott i detta recept med en syrlig vinägrett, krispig kålsallad och färskoströra tillsammans med pulled turkey.

 


Gör så här

Bakad sötpotatis

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera potatisen och gnid i olja, salta och peppra.
  3. Rosta med snittsidan nedåt i ugnen med olja, salt och peppar, ca. 20-30 min.

Vinaigrette

  1. Grovhacka purjolöksblasten och vitlök.
  2. Mixa alla ingredienser släta och smaka av med salt, peppar och ev. lite socker/honung. Vinaigretten ska vara sötsyrlig.

Kålsallad

  1. Grovhacka rödkålen och plocka grönkålen fri från stjälkar.
  2. Salta lätt och knåda kålen några gånger.
  3. Blanda med vinaigrette och låt stå tills kålen mjuknat.

Färskoströra

  1. Blanda Tulip Pulled Turkey med färskost, salt och peppar.
  2. Toppa potatisen med färskoströran och servera med kålsallad.