Majssoppa med quesadilla på Pulled Turkey

Majssoppa med quesadilla på Pulled Turkey

(2 st) Mitt betyg: 0

Majssoppa med quesadilla på Pulled Turkey

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip pulled turkey
  • 6 st Tortillabröd
  • 150 g Riven ost
  • 4 msk Inlagd jalapeño
  • 1 st eller finhackad färsk chili
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Spiskummin
  • 0,5 tsk Gurkmeja
  • 1 msk Finriven ingefära
  • 500 g Majs (fryst eller burk)
  • 8 dl Kycklingbuljong
  • 2 dl Vispgrädde eller crème fraiche
  • 1 st Saften från lime
  • Olivolja
  • Salt
Skriv ut recept

Quesadilla är en mexikans rätt - tortillabröd fyllda med kött och ost. Tillsammans med en smakrik och och matig majssoppa är detta en vardagsfavorit! 


Gör så här

Tillaga pulled turkey enligt anvisning på förpackningen.

Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olja ca 3 minuter i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut tills det börjar dofta. Tillsätt majsen (avrunnen om du använder burkmajs) och buljong. Koka ca 10 minuter till majsen är mjuk.

Mixa soppan helt slät med grädden. Krydda med limesaft och salt. Koka upp igen och låt koka ca 5 minuter. Späd med vatten om soppan är tjock.

Lägg pulled turkey på den ena brödhalvan. Lägg på osten och jalapeñon och vik ihop. Stek quesadillan i het panna tills den puffar upp och har fått fin färg.

Skär quesadillan i bitar. Ringla lite olivolja på soppan och garnera med koriander.

 


Tips

Spara tid genom att tillaga Tulip Pulled Turkey i mikrovågsugn! 

Gör hål i plastförpackningen, lägg i en mikrovänlig form/skål och tillaga på full effekt i 3 minuter. Öppna påsen och dra isär köttet, tillaga ytterligare 3 minuter på full effekt.

Klart!