Slow Cooked fläskfilé med pasta i mild chilisås

Slow Cooked fläskfilé med pasta i mild chilisås

(0 st) Mitt betyg: 0

Slow Cooked fläskfilé med pasta i mild chilisås

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 800 g Tulip Slow Cooked Fläskfilé
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 l vatten
  • 500 g pasta
  • svartpeppar
  • 100 g babyspenat
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g parmesan
  • chiliflingor
Skriv ut recept

En pasta lika god som snabb, passar utmärkt till helgen bjudningar som till vardagsmiddag!
Med Tulips Slow Cooked fläskfilé får du alltid ett perfekt kött, som du enkelt tillagar i ugnen medans du förbereder resterande måltid. Chilisås tillsammans med spenaten och pinjenötterna ger pasta en perfekt balans. 


Gör så här

Fördela filébitarna (med vätskan från påsen) i en ugnsfast form som passar storleken på köttet och häll i vispgrädden. Koka i förvärmd ugn i 25 minuter vid 180 ° C.

Koka pastan i saltat vatten. Spara 3 dl kokande pastavatten när pastan är al dente. Häll av vattnet från pastan, skölj i kallt vatten och lägg åt sidan.

Häll såsen från ugnsformen i en kastrull och tillsätt pastavatten. Koka såsen och låt sjuda i ca 2 minuter. Krydda med nymald peppar.

Blanda ner pastan i såsen och värm. Tillsätt spenat och rör snabbt om.

Skär filén i skivor och servera köttet och pastan med sås i djupa tallrikar.

Strö över rostade pinjenötter, riven parmesanost och torkade chiliflingor.

Servera med sallad eller extra grönsaker.