Hemmagjorda langos med skinka - Tulip

Hemmagjorda langosmed skinka, stenbitsrom, gräddfil och riven ost

(0 st) Mitt betyg: 0

Hemmagjorda langosmed skinka, stenbitsrom, gräddfil och riven ost

  • 1 t 0 min
  • 10 personer

Ingredienser

  • 1 pkt Tulip strimlad skinka
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 90 g kokt potatis
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl till utbakning
  • olja till fritering
  • röd och svart stenbitsrom
  • gräddfil
  • riven ost
  • 1 st rödlök
Skriv ut recept

Njut av festivalsmaker hemma! Langos är en mycket populär ungersk rätt som består av frasigt och fluffigt friterat bröd toppat med goda, kalla toppings. Genom att lägga till Tulips rökta skinka som topping ger du denna rätt en extra smakrik touch som garanterat kommer att göra succé. Varför inte prova på att laga hemmagjorda langos med skinka idag?


Gör så här

1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.

2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar (för 10 port). Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.

4. Hetta upp oljan till 180°C i en tjockbottnad kastrull och fritera bröden, 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.

5. Låt svalna på galler med hushållspapper under.

6. Servera med strimlad skinka, gräddfil, finhackad rödlök, och en klick svart och röd stenbitsrom.