Ost - och skinkpaj - Tulip

Ost - och skinkpaj

(2 st) Mitt betyg: 0

Ost - och skinkpaj

  • 1 t 25 min
  • 6 personer

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 500 g Tulip strimlad skinka
  • 4 dl västerbottenost
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm chilipulver
Skriv ut recept

En riktig tidlös klassiker på middagsbordet är ost- och skinkpajen. Det är en favorit som älskas av många för dess rika smak och krämiga konsistens. För att göra matlagningen enklare och uppnå ett saftigt resultat, använd Tulips färdigstrimlade skinka. Denna smidiga och högkvalitativa ingrediens gör matlagningen enkel och sparar tid utan att kompromissa med smaken.


Gör så här

Sätt ugnen på 200⁰C. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå i kylen cirka 30 minuter. 
Förgrädda sedan pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och chilipulver. Tillsätt sedan osten och häll blandningen i pajskalet. 

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt pajen svalna lite innan servering. 


Tips

Köp färdig pajdeg för ett riktigt snabbt och enkelt recept!

 

Missa inte våra andra pajer, till exempel grönsakspaj med strimlad skinka och kycklingpaj med bacon.