Frittata med strimlad rökt skinka

Frittata med strimlad rökt skinka

(2 st) Mitt betyg: 0

Frittata med strimlad rökt skinka

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

Fyllning
  • 250 g Tulip Rökt Skinka
  • valfri svamp
  • 0,5 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
Äggstanning
  • 8 st ägg
  • 2 dl parmesanost
  • 1 dl mjölk
Skriv ut recept

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Grovhacka din fyllning. Bryn lätt i en ugnsfast stekpanna, eller lägg över i ugnsfast form. Låt svalna.
Vispa ihop ägg, ost och mjölk. Häll över blandningen. Toppa ev. med ytterligare riven ost.
Grädda i ugnen ca. 25 min. Omeletten är färdig när täcket är gyllenbrunt och smeten slutat röra sig i mitten om du ruskar på pannan.


Tips

Minska matsvinnet.

Frittata är en perfekt rätt när man vill minska matsvinnet.

Ta det som finns i kylen tex stekt potatis, bitar av paprika, lök, broccoli e.t.c.