Grönsakspaj med skinka och ost

Grönsakspaj med strimlad skinka

(2 st) Mitt betyg: 0

Grönsakspaj med strimlad skinka

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip strimlad skinka
  • 1 paket färsk smördeg
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st broccoli
  • 65 g babyspenat
  • 150 g färskost
  • 1 st skalet från citron
  • 100 g riven ost, ex. cheddar eller ädelost
  • 1 st ägg
  • smör
  • salt och peppar
Skriv ut recept

Hemligheten bakom en lyckan paj är att använda en smakrik ost. I denna grönsakspaj har vi dessutom använt Tulip färdigstrimlade skinka, perfekt då vardagsmaten ska gå fort. 
Men passar lika bra till buffen eller som förrätt. 


Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör. Skär broccolibuketterna i små bitar. Tillsätt skinkan och broccolibuketterna i stekpannan och fräs i cirka 4 minuter, tills de har fått lite färg. Rör ner spenaten och värm tills den mjuknat. Krydda med citronskal, salt och peppar.

Lägg ut smördegen på bakplåtspapper. Bred färskost på smördegen men lämna kanten fri, cirka 3 cm. Lägg på grönsaksröran. Strö över osten och vik in kanterna. Pensla kanten med ett uppvispat ägg.

Grädda i cirka 25 minuter tills pajen fått fin färg.

Garnera med basilika och servera med sallad.

 


Tips

Spara broccolistammen. Skala den och skär den i små strimlor till salladen.