
Hemmagjorda langosmed rökt toppingskinka, stenbitsrom, gräddfil och riven ost
- 1 t 0 min
- 10 personer
Ingredienser
- 1 pkt Tulip strimlad skinka
- 25 g jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 90 g kokt potatis
- 7 dl vetemjöl special
- 1 tsk salt
- 1 dl vetemjöl till utbakning
- olja till fritering
- röd och svart stenbitsrom
- gräddfil
- riven ost
- 1 st rödlök
Gör så här
1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar (för 10 port). Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.
4. Hetta upp oljan till 180°C i en tjockbottnad kastrull och fritera bröden, 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.
5. Låt svalna på galler med hushållspapper under.
6. Servera med toppingskinka, gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart och röd stenbitsrom.