Hemmagjorda langos med rökt toppingskinka, stenbitsrom, gräddfil och riven ost

Hemmagjorda langosmed rökt toppingskinka, stenbitsrom, gräddfil och riven ost

(0 st) Mitt betyg: 0

Hemmagjorda langosmed rökt toppingskinka, stenbitsrom, gräddfil och riven ost

  • 1 t 0 min
  • 10 personer

Ingredienser

  • 1 pkt Tulip strimlad skinka
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 90 g kokt potatis
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl till utbakning
  • olja till fritering
  • röd och svart stenbitsrom
  • gräddfil
  • riven ost
  • 1 st rödlök
Skriv ut recept

Njut av festivalsmaker hemma! Langos är den mycket populära ungerska rätten som består av fluffigt, frasigt och friterat bröd toppat med goda, kalla toppings. Det är förvånadsvärt enkelt att laga hemma, och blir extra gott med Tulips rökta skinka som topping.


Gör så här

1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.

2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar (för 10 port). Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.

4. Hetta upp oljan till 180°C i en tjockbottnad kastrull och fritera bröden, 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.

5. Låt svalna på galler med hushållspapper under.

6. Servera med toppingskinka, gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart och röd stenbitsrom.