
Krämig valnötspastamed strimlad kalkon och grönkål
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip strimlad kalkon
- 400 g Pasta
- 75 g Valnötter
- 2 st Vitlöksklyftor
- 100 g Repad grönkål
- 3 dl Vispgrädde
- 1 st Skalet från citron
- 0,5 st Saften från citron
- Salt och svartpeppar
- Basilika
Gör så här
Koka pastan al dente i saltat vatten.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna utan fett. Hacka dem när de svalnat något.
Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk i lite smör tillsammans med kalkonen. Tillsätt grönkålen och grädden och låt den koka in tills den mjuknat något, ca 3 minuter.
Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och svartpeppar.
Blanda ned pastan med lite av pastavattnet i såsen.
Toppa med valnötterna, basilika och lite chiliflakes för mer hetta.