Krämig valnötspasta med strimlad kalkon och grönkål

Krämig valnötspastamed strimlad kalkon och grönkål

(4 st) Mitt betyg: 0

Krämig valnötspastamed strimlad kalkon och grönkål

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip strimlad kalkon
  • 400 g Pasta
  • 75 g Valnötter
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 100 g Repad grönkål
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 st Skalet från citron
  • 0,5 st Saften från citron
  • Salt och svartpeppar
  • Basilika
Skriv ut recept

Tulips topping produkter passar utmärkt att använda i pasta.
Valnötter kalkon och grönkål ger dig en fräsch kombination och du har en snabb och enkel vardagsmiddag! 


Gör så här

Koka pastan al dente i saltat vatten.

Rosta valnötterna i en torr stekpanna utan fett. Hacka dem när de svalnat något.

Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk i lite smör tillsammans med kalkonen. Tillsätt grönkålen och grädden och låt den koka in tills den mjuknat något, ca 3 minuter.

Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och svartpeppar.

Blanda ned pastan med lite av pastavattnet i såsen.

Toppa med valnötterna, basilika och lite chiliflakes för mer hetta.