UGNSPANNKAKA 
med strimlad skinka

4 PERSONER

500 g Tulip strimlad skinka
4 st ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt

Sätt ugnen på 175°C. Häll mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke och rör om till en jämn, klumpfri smet. Häll på resten av mjölken. Vispa till sist ner äggen. Bryn den strimlade skinkan lätt i en stekpanna. Häll sedan över i en smord form, långpanna eller låt ligga kvar i stekpannan. Häll smeten över skinkan och grädda mitt i ugnen i ca 40-50 minuter. Servera med rårörda lingon. 

Mormors måndagsmys.jpg
Brorsans tisdagshjälte.jpg

FYLLDA PIZZABULLAR
med skinka & mozzarella

4 PERSONER

250 g Tulip strimlad skinka
2 paket pizzadeg
½ purjolök
1 st paprika
1 st chilipeppar
300 g riven mozzarella
1 burk tomatsås

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka purjolök, paprika och chili. Kavla ut pizzadegen och bred på ett tunt lager med tomatsås. fördela strimlad skinka, finhackade grönsaker och ost över hela degen. Rulla ihop och skär i cirka 4 cm tjocka bitar. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg på puzzabullarna. Toppa med ytterligare lite ost och grädda i ugnen tills de fått en gyllenbrun färg. 

PIZZA BIANCO
med kalkon & spenat

4 PERSONER

250 g Tulip strimlad kalkon
1 paket pizzadeg
70 g spenat
3 dl creme fraiche
50 g smör
2 msk vetemjöl
4 msk färskost
1 tsk vitlökspulver
350 g riven ost
salt 
peppar

Sätt ugnen på 250°C. Blanda creme fraiche, smör mjöl, färskost, salt, peppar och vitlök i en kastrull och låt sjuda i cirka 5-10 minuter tills såsen tjocknar. Krama ur eventuell vätska ur bladspenaten och lägg i såsen. Låt sjuda i ytterligare någon minut. Kavla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på ostsås, strimlad kalkon och riven ost. Tillaga i ugnen tills pizzan får en gyllenbrun färg, cirka 10-15 minuter. 

Mammas snabba onsdag.jpg
Pappas torsdagslyx.jpg

PENNE MED PULLED PORK
& KRISPIG GRÖNKÅL

4 PERSONER

1 paket Tulip pulled pork
500 g pennepasta
1 dl olivolja
1 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 krm citronskal
150 g grönkål
0,5 dl pinjenötter
1 st riven parmesan

Tillaga pulled pork och koka pasta enligt anvisning på förpackningarna. Spara steksky från pulled pork. Torrosta pinjenötterna i en stekpanna. Skär grönkål i mindre bitar. Hacka lök, pressa vitlök, riv citronskal och stek i olivolja. Tillsätt pulled pork. Lägg den kokade pastan i en skål och häll över lagom med steksky från pulled pork. Tillsätt därefter resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Servera med riven parmesan. 

QUESADILLAS
med pulled pork & karamelliserad lök

4 PERSONER

1 paket Tulip pulled pork
4 st tortillabröd
2 dl riven ost
2 st gula lökar
500 g rödkål
0,5 dl äppelcidervinäger
1 tsk socker

Tillaga pulled pork enligt anvisning på förpackningen. Strimla rödkålen och lägg i en lag av äppelcidervinäger, socker och  lite salt. Låt stå medan du förbereder resten av maten. Hacka och karamellisera löken i smör. Fördela pulled pork, karamelliserad lök och ost på ett tortillabröd. Toppa med ytterligare ett tortillabröd. Stek i smör tills osten har smält mellan bröden. Servera med picklad rödkål. 

Syrrans fredagsfavvo.jpg
Kusinernas söndagsbesök.jpg

PASTA AL FORNO
med skinka, bacon & mozzarella

4 PERSONER

1 paket Tulip bacon
250 g Tulip strimlad skinka
600 g pasta
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
2 paket mozarella
400 g tomatsås
paprikapulver
cayennepeppar
salt
peppar

Sätt ugnen på 225°C. Skär bacon i mindre bitar och stek knaprigt tillsammans med strimlad skinka i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper efter stekning. Stek lök och vitlök i samma stekpanna som köttet. Tillsätt tomatsås, paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar. Blanda i bacon, strimlad skinka och pasta. Låt sjuda någon minut. Lägg allt i en ugnssäker form, toppa med mozzarella och tillaga i ugnen i cirka 10-15 minuter tills osten har smält.