13044 Tulip bacon vinter tapas banner SE_LEFT.png

BACONDADLAR
MED ROSMARIN


16 GODA BACONTAPAS
16 dadlar
8 skivor Tulip bacon
2 rosmarinkvistar


Sätt ugnen på 200°C.Dela baconskivorna på hälften och linda in varje dadel med en halv baconskiva. Lägg dadlarna med baconskarven nedåt i en ugnsfast form. Låt stå i ugnen ca 15 minuter, tills baconet fått fin färg. Lägg upp på serveringsfat och toppa med rosmarinblad.

CA 20 MIN

Bacondadlar.jpg
Pepparkaka_bacon_krämig ost.jpg

BACONPEPPARKAKA
MED KRÄMIG OST


12 GODA BACONTAPAS
12 pepparkakor
150 g grönmögelost
3 fikon
4 skivor Tulip bacon
Timjankvistar


Dela varje baconskiva i tre delar och stek dem i stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Dela grönmögelosten och fikonen i 12 bitar. Lägg upp pepparkakorna på serveringsfat, fördela grönmögelosten och fikonen. Avsluta med att toppa med knaperstekt bacon och små timjankvistar. 

CA 15 MIN

BACONKRUSTADER
MED ÄPPLETOPPING


8 GODA BACONTAPAS
3 skivor Tulip bacon
8 krustader
1 grönt syrligt äpple
½ rödlök
1 ½ dl matlagningsyoghurt


Skär baconet i små bitar och stek krispigt i stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Skär äpplet i småbitar och finhacka rödlöken, blanda med matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och peppar. Fördela äppel- och löksalladen på krustaderna och strö över baconet.

Tips: Har du inga krustader
kan du använda bröd.

CA 15 MIN

Baconkrustader.jpg