Baconpaj - Krämig paj med bacon - Recept - Tulip

Baconpaj

(0 st) Mitt betyg: 0

Baconpaj

  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk ättika (12%)
  • 1 tsk salt
  • 175 g smör
  • 0,5 dl vatten
  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 1 broccolihuvud (250g)
  • 250 g plommoncocktailtomater
  • 20 cm purjolök
  • 2 dl riven ost
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Salt och peppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Rör ihop vetemjöl, salt, ättika, smör och vatten i en bunke. Knåda hastigt ihop degen och forma den till en boll. Tillsätt mer mjöl om det är för klibbigt. Platta ut degen och nagga den sedan med en gaffel. Ställ in i kylen 30 min.
  2. Sätt på ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i 10 min.
  3. Koka upp lättsaltat vatten. Dela broccolin till mindre bitar och låt koka 3 min.
  4. Halvera plommoncocktailtomater och strimla bacon och purjolök. Blanda med broccolin Riv osten och fördela ut allt i pajskalet.
  5. Vispa ihop grädde, ägg och kryddor. Häll över och grädda i 225° i 30-40 minuter.