Krämig baconsås till pasta - Tulip

Baconsås Till pasta

(1 st) Mitt betyg: 0

Baconsås Till pasta

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125
  • 2 röda paprikor
  • 125 g champinjoner
  • Pasta
  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 tsk maizena
  • Salt och peppar
Skriv ut recept

Älskade du pasta med skinksås i skolan som liten? Då kommer du älska vår pasta med baconsås. En krämig och smakrik sås som blir en succé till både vardag och helg, och passar alla åldrar.

Med champinjoner för umami, salt och rökigt bacon tillsammans med den söt och krispig paprikan får du till en baconsås som du sent ska glömma. Kanske blir vår pasta med baconsås en stående rätt hemma, perfekt att laga när det ska gå fort men bli riktigt gott.

Vår baconsås slänger du enkelt ihop i några snabba stek. Strimla dina grönsaker och ditt bacon i lagom bitar. Börja sedan med att steka ditt bacon eftersom det släpper ifrån sig ett smakrikt fett som du sedan steker resten av grönsakerna i. När de fått fin färg kan du hälla av överflödigt fett och hälla i grädde och mjölk. Rör ut lite maizena i en del av mjölken för att få till en extra krämig sås.

Servera baconsåsen med valfri pasta, till exempel tagliatelle eller papardelle. För en extra lyxig servering kan du dra några varv med svartpepparkvarnen och toppa med persilja. Smaklig måltid!

Vill du hitta fler snabba och goda recept med bacon? Testa Bacon scones och Krämig tortellini med bacon också!


Gör så här

  1. Koka pastan enl anvisningarna.
  2. Strimla bacon. Hacka löken, paprikan och champinjoner.  Stek baconen i stekpanna utan fett, lägg i lök, paprika och champinjoner och stek till fin färg. Häll av fettet.
  3. Lägg fräset i kastrull. Rör ut maizena i en del av mjölken. Häll i mjölk, grädde och maizena i kastrullen. Låt koka under omrörning.
  4. När pastan är klar, häll av och lägg sedan i pastan i kastrullen. Salta och peppra.