Kanderade äpplen med baconsmulor

Kanderade äpplenmed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Kanderade äpplenmed bacon

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt Tulip Bacon
  • 4 st äpple
  • 300 g socker
  • 3 msk glukossirap
  • 1 dl vatten
Skriv ut recept

Äpplen är perfekt till höstsäsongen och smakar helt underbart vid den här tiden på året. Den syrliga smaken på äpplena leker bra med det söta och salta, och därför är denna kombination av det syrliga äpplet, den söta sirapen och det salta baconet i den här rätten helt underbar.

När du kokar sirapen är det viktigt att inte koka den för länge eftersom det kan göra den slutliga ytan för hård. Använd ev. en kall matsked för att testa konsistensen på sirapen. Den ska hänga vid skeden utan att bli för hård. Annars är kanderade äpplen med baconsmulor ett ganska enkelt sätt att göra ett läckert och höstigt äpple som passar perfekt till höstlovet, till halloween och jul med en härlig bacontwist.

 


Gör så här

Stek baconskivorna krispiga i ugnen, på bakplåtspapper, i 13 minuter i 200°C.

Låt baconet droppa av på hushållspapper, och hacka i små bitar tills det blir som smulor.

Koka socker, glukos och vatten i en kastrull och låt det simra i ett par minuter. Det är viktigt att inte koka sockerlagen för länge. Använd en kall matsked för att testa sockerlagens konsistens. Den ska hänga vid skeden utan att vara för hård.

Doppa äpplena i sockerlagen och strössla baconsmulor på. Servera direkt.

 

SE HUR DU GÖR HÄR:

Kandiserede æbler - step 1Kandiserede æbler - step 2Kandiserede æbler - step 3Kandiserede æbler - step 4