Ugnsbakad torskrygg med bacon - Recept - Tulip

Ugnsbakad torskrygg med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Ugnsbakad torskrygg med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 4 bitar torskrygg à 150 g
  • 4 portioner basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlökslyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 kuvert saffran
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk smör
  • 70 g ruccola
  • Salt och svartpeppar
  • Aioli
  • Citron
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra fisken lätt på bägge sidor. Linda bacon runtom varje torskrygg.
  3. Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Dela tomaterna i mindre bitar.
  5. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök och vitlök tills blandningen fått lite färg. Tillsätt paprika, tomater och ris. Krydda med saffran, chiliflakes, salt och peppar. Blanda och låt allt bli varmt.
  6. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn torsken i några minuter på varje sida tills den fått fin färg. Baka klart i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter tills torsken är genomstekt och har en innertemepratur på ca 52 grader.
  7. Servera torsken med ris, ruccola och gärna med lite aioli och citron.