Glutenfri pizzadeg

Glutenfri pizzadeg

(0 st) Mitt betyg: 0

Glutenfri pizzadeg

  • 1 t 55 min
  • 2 personer

Ingredienser

  • 25 dl Vatten
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt
  • 25 g Jäst
  • 5 dl Fiberhusk
  • 5 dl, Glutenfri mjölmix
Skriv ut recept

Ett recept på glutenfri pizzadeg.


Gör så här

  1. Värm vatten tills det är fingervarmt (37 grader).
  2. Rör ihop olja, jäst, fiberhusk, vatten och salt i en stor stor skål. Låt blandningen stå i 5 minuter.

  3. Tillsätt mjölmixen (spara ½ dl för utbakning) knåda tills den blir smidig.

  4. Täck skålen med lock eller plastfolie och låt degen jäsa i 30 minuter till 1 timme, tills den ungefär dubblats i storlek.

  5. Placera en plåt i mitten av ugnen och förvärm den till 250°C.

  6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 2 bitar och forma dem till runda, tunna pizzor. Lägg dem på bakplåtspapper.

  7. Toppa dina pizzor och dra sedan bakplåtspappret med dem över till den uppvärmda plåten i ugnen.

  8. Grädda i cirka 5-10 minuter eller tills de fått fin färg.