Pasta med rökt skinka - Tulip

Pasta med rökt skinkafärskost, sockerärtor och spenat

(1 st) Mitt betyg: 0

Pasta med rökt skinkafärskost, sockerärtor och spenat

  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 port pasta casarecce (eller annan valfri, exempelvis penne)
  • 150 g Tulip rökt skinka
  • 200 g färskost
  • 1 dl pastavatten
  • 0,5 dl crèmefraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl parmesanost
  • 1 påse bladspenat, ca. 100 g
  • 0,5 citron, cest och saft
  • 1 liten gul lök, skivad
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • 100 g sockerärtor, skivade
  • salt
  • svartpeppar
Skriv ut recept

Denna utsökta pasta med rökt skinka är enkel att laga och full av smak. Den rökta skinkan ger en härlig smakupplevelse som tillsammans med färskost, sockerärtor och spenat skapar en perfekt kombination av smaker och texturer.


Gör så här

Koka pastan. Lägg undan 1 dl pastavatten. Skölj pastan med kallt vatten.

Fräs lök och vitlök i en het panna. Tillsätt pasta, dijonsenap, pastavatten, crèmefraiche, rökt skinka och färskost. Låt koka ihop till en krämig sås. Tillsätt parmesan, spenat, citronsaft, cest och sockerärtor. Blanda. Smaka av med salt och peppar och servera med färskriven parmesan och rödlök.

 

Letar du efter mer inspiration när det gäller pastarecept? Då kanske du vill ta en titt på vår krämiga valnötspasta eller vår pastagratäng.