Pizza med ruccolapesto och skinka - Tulip

Pizza med ruccolapesto och skinka

(1 st) Mitt betyg: 0

Pizza med ruccolapesto och skinka

Ingredienser

  • 1 rödlök, grovt skivad
  • 300 g Tulip Rökt Skinka
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 2 pkt mozzarellaostar a 125 g
Deg
  • 3 dl ljummet fingervarmt vatten
  • 50 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 6 ½ dl vetemjöl
Ruccolapesto
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 90 g rucola
  • 1 dl riven parmesanost
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
Skriv ut recept

Gör så här

Deg

  • Rör ut jästen i vatten i en degbunke. Blanda i socker, salt, olivolja.
  • Blanda i mjölet och knåda degen elastiskt med köksassistent på högsta fart, de tar ca 10–20 min. Jäs pizzadegen i en stor bunke, under handduk i 35 min.
  • Dela degen i fyra bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel på mjölat bord eller på bakplåtspapper (eller köp färdig… Det är okej.)

Pesto

  • Lägg undan en näve ruccola för garnering. Mixa ingredienserna till peston.

Pizza

  • Sätt ugnen på 275 grader. Dela tomaterna på mitten. Bred pesto på pizzadegen och fördela skinka, rödlök, mozzarella och hälften av tomaterna på pizzan. Baka av i mitten av ugnen tills pizzan fått fin färg, ca 10 minuter.


Tips

Servera med färsk ruccola.