Okonomiyaki med bacon

Okonomiyaki med baconJapansk kålpannkaka

(0 st) Mitt betyg: 0

Okonomiyaki med baconJapansk kålpannkaka

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 litet spets- eller vitkålshuvud
  • 4 ägg
  • 6-8 skivor Tulip Bacon
  • 3 vårlök
  • 1 tsk. bakpulver
  • ½ tsk. salt
  • 160 g vetemjöl
  • 1 dl dashi eller kycklingfond
  • 40 g panko
  • 3-4 msk okonomiyakisås eller hoisinsås
  • 3-4 msk majonnäs
  • 1 msk hackad nori-tång
Skriv ut recept

Okonomiyaki är en japansk pannkaka och betyder "allt gott från kylen". Det smakar fantastiskt och kan göras med många olika grönsaker. Vi har gjort en variant med kål, vårlök och bacon som ger pannkakan en extra läcker twist. 

Receptet är lätt att följa och tar inte lång tid att förbereda. Den passar därför bra som kvällsmat på vardagar eller för att tömma kylen vilken dag som helst i veckan. 


Gör så här

  1. Börja med att skära och skiva kålen fint. 
  2. Blanda ägg, mjöl, salt, bakpulver och panko i en bunke till en tjock deg. 
  3. Blanda sedan ner den hackade kålen i degen. 
  4. Hetta upp en stor panna över medel/hög värme och tillsätt olja. 
  5. När oljan är varm, lägg hälften av blandningen på paannan och bred ut den i en rund form. 
  6. Lägg sedan 3-4 skivor bacon ovan på den råa pannkakan. Stek i ca 5 minuter eller tills botten är krispig. 
  7. Vänd sedan pannkakan och stek den täckt med aliminiumfolié eller med lock ytterligare 5-7 minuter. 
  8. ta sedan av locket eller folien och koka 2-3 minuter eller tills pannkakan är genomstekt. 
  9. Vänd pannkakan igen och lägg den på en tallrik med baconsidan uppåt.
  10. Dekorera okonomiyaki med okonomiyakisås eller hoisinsås och majonnäs i ett korsmönster. 
  11. Lägg nu andra hälften av okonomaiyakiblandningen på pabbab och upprepa stegen. 
  12. Toppa med pulveriserat eller skivad nori-tång och hackad vårlök innan servering. 

 

Se receptet som video här: