
Okonomiyaki med baconJapansk kålpannkaka
- 4 personer
Ingredienser
- 1 litet spets- eller vitkålshuvud
- 4 ägg
- 6-8 skivor Tulip Bacon
- 3 vårlök
- 1 tsk. bakpulver
- ½ tsk. salt
- 160 g vetemjöl
- 1 dl dashi eller kycklingfond
- 40 g panko
- 3-4 msk okonomiyakisås eller hoisinsås
- 3-4 msk majonnäs
- 1 msk hackad nori-tång
Gör så här
- Börja med att skära och skiva kålen fint.
- Blanda ägg, mjöl, salt, bakpulver och panko i en bunke till en tjock deg.
- Blanda sedan ner den hackade kålen i degen.
- Hetta upp en stor panna över medel/hög värme och tillsätt olja.
- När oljan är varm, lägg hälften av blandningen på paannan och bred ut den i en rund form.
- Lägg sedan 3-4 skivor bacon ovan på den råa pannkakan. Stek i ca 5 minuter eller tills botten är krispig.
- Vänd sedan pannkakan och stek den täckt med aliminiumfolié eller med lock ytterligare 5-7 minuter.
- ta sedan av locket eller folien och koka 2-3 minuter eller tills pannkakan är genomstekt.
- Vänd pannkakan igen och lägg den på en tallrik med baconsidan uppåt.
- Dekorera okonomiyaki med okonomiyakisås eller hoisinsås och majonnäs i ett korsmönster.
- Lägg nu andra hälften av okonomaiyakiblandningen på pabbab och upprepa stegen.
- Toppa med pulveriserat eller skivad nori-tång och hackad vårlök innan servering.