Slow Cooked - Inspiration - Tulip.se

Slow Cooked från Tulip

Det tar ofta lång tid att förbereda god mat, särskilt när huvudråvaran måste hanteras extra varsamt. Men tillagas det på rätt sätt, är allt förarbete källan till alldeles fantastiska smaker.

Detta upptäckte man i USA för många år sedan, framför allt i den amerikanska södern, varifrån inspirationen till Pulled Pork är hämtad. Här finns en lång tradition om hur man tillagar långkokt kött för att det ska bli extra mört och saftigt. Detta är bakgrunden till det nu välkända namnet pulled pork, som alltså kokas såpass länge att köttet blir så mört att man lätt kan dra isär det med endast en gaffel.

Tulips Slow Cooked-produkter är kokta sous vide (vakuum) för att all smak, saft och styrka i köttet ska bevaras på bästa sätt och ge den där lilla extra goda smakupplevelsen. Tulips Slow Cooked-produkter är perfekta i det moderna köket, eftersom det värsta jobbet redan är gjort. Allt som behöver göras är att värma köttet i ugnen eller micron.  

I Tulips Slow Cooked-sortiment finns bland annat Spareribs,  Pulled Pork, Pulled Turkey och Pulled Beef som passar perfekt till tacos, hamburgare, bakad potatis, paj, pizza, sallader eller som grytbas. 

Slow Cooked

It's all about taste

Sous vide-tillagning är den process, som är hemligheten bakom Tulip Slow Cooked produkternas mör- och saftighet. Vi börjar med att krydda och marinera köttet, som därefter vakuumpackas och långtidkokas vid låg värme på en mycket exakt temperatur i ett vattenbad. Fördelen är att form, smak och näringsämnen bevaras i köttet i och med den skonsamma tillagningen, och i slutändan har du en mör och saftig produkt. Sous vide-metoden kan med fördel brukas i hemmaköket, men den kräver en investering i rätt utrustning och tid, då sous vide-tillagningen är tidskrävande.