Söta baconmuffins

Söta baconmuffins

(0 st) Mitt betyg: 0

Söta baconmuffins

  • 40 min

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg ägg
  • 225 g vetemjöl
  • 125 g rörsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
Frosting
  • 150 g smör
  • 150 g florsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g Tulip Bacontärningar
  • olja
  • kokosflingor
Redskap
  • 12 st muffinsformar
  • 1 st muffinsplåt
  • elvisp eller bakmaskin
Skriv ut recept

Bacon i den söta frostingen?
Man kan undra över kombinationen av smör, florsocker och stekt bacon.
Men det är som om ju sötare kakan är, desto godare blir de salta små baconbitarna på tungan.


Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och rör ihop med mjölken.

Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, rörsocker, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.

Tillsätt smör- och mjölkblandningen medan du rör om.

Fördela smeten i 12 formar. Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills de är ljusbruna.

FROSTING:
Vispa 150 g smält smör, florsocker och citronsaft vitt och krämigt. Stek bacontärningarna i lite olja tills de är krispiga.

Lägg baconet på papper tills stekfettet runnit av.

Häll rikligt med kokosflingor på ett fat och rulla muffinsens sidor i kokos.

Bred på frosting på toppen med en stor kniv och toppa med bacontärningar.

Häll sedan kokosflingor över. Ställ in i kylskåp innan servering.