Scones med bacon

Sconesmed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Sconesmed bacon

  • 30 min
  • 12 personer

Ingredienser

  • 200 g Tulip Bacon
  • 1 tsk olja
  • 250 g vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 msk florsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 msk citronsaft
  • kärnmjölk
Skriv ut recept

Scones är av skotskt och engelskt ursprung. Den ursprungliga sconen var rund och platt och bakades på en grillpanna.

 


Gör så här

Häll mjöl i en stor skål och bilda ett hål i mitten av mjölet. Tillsätt salt, ägg och mjölk mitt i mjölet och vispa tills degen är mjuk. Häll degen i en kanna.

Stek baconskivor i lite olja tills de är krispiga. Häll stekfettet i en skål. Lägg de stekta baconskivorna på en pappershandduk.

Häll 1 tsk. baconfett på pannan per pannkaka. Häll ca 2 dl smet i pannan. Bryt baconskivor i mindre bitar och strö över smeten. Stek pannkakorna.

Servera pannkakan med frukt och grönsaker efter smak.

Sätt ugnen på 200 ºC och täck en plåt med bakplåtspapper.

Stek bacon krispigt i lite olja. Lägg de stekta bacontärningarna på en pappershandduk.

Sikta vetemjöl, bakpulver, florsocker och salt i en skål. Smula smöret i mjölblandningen så att det liknar riven ost. Blanda ned baconet  i degen.

Tillsätt mjölk och citronsaft och knåda. Kavla ut degen på en mjölad yta. Skär ut runda små scones med ett glas. Lägg dem på bakplåten och pensla med kärnmjölk.

Grädda tills sconesen är gyllenbruna på toppen (10-12 minuter).

Servera scones varma med smör och sylt. Scones kan frysas.