Bacon Crumble - Recept - Tulip

Bacon Crumble

(1 st) Mitt betyg: 0

Bacon Crumble

1 portion.

Bacon är också känt som en krydda. Så varför är det inte redan en färdig krydda i affären?

Vi har därför utvecklat detta mycket enkla recept på bacon crumble - baconkrydda! Den kan användas på alla dina rätter, t.ex. pastarätter, soppor, smörgåsar, sallader eller efterrätter.

Det är viktigt att baconet i bacon crumblen steks så krispig som möjligt. Därför rekommenderar vi att du steker dina baconskivor på lite lägre temperatur, men under längre tid. Vi rekommenderar också att skivorna får rinna av ordentligt efter stekning på ett fettsugande papper, t.ex. pappershandduk.

Denna baconkrydda kan varieras. Du kan krydda dina baconskivor med peppar eller chili innan du tillagar dem i ugnen eller stekpannan. Du kan även tillsätta bacon crumble i någon av dina andra kryddor, t.ex. BBQ krydda eller chiliflingor.


Gör så här

1. Lägg baconskivorna på en bakplåt med bakplåtspapper.

2. Placera bakplåten med baconet i en kall ugn och sätt ugnen på 190 grader.

3. Stek skivorna i ugnen i ca 20-25 minuter, tills att skivorna är gyllene och spröda. Håll ett öga på dem så att de inte bränner.

4. Ta ut skivorna och låt rinna av på en pappershandduk. Du kan med fördel ta ut skivorna, lägga dom mellan två pappershanddukar och pressa lite lätt, så att fettet sugs upp av pappret.

5. Hacka det krispiga baconet fint och lägg i en matberedare eller liknande, tills det är baconsmulor. 

Klart!


Tips

Bacon crumble kan hålla sig i ca 3 dagar i kylen i en lufttät behållare eller upp till 3 månader fryst.