Baconlindad kyckling med barbecuemarinad – Tulip

Baconlindad kyckling i BBQmed äpple och kålsallad

(1 st) Mitt betyg: 0

Baconlindad kyckling i BBQmed äpple och kålsallad

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 575 g Tulip Bacon i skivor
  • 1000 g kycklingbröst
  • 50 g BBQ marinad
  • 50 g hackad persilja
  • 200 g små potatis
  • 300 g finhackad spetskål
  • 2 st äpple
  • 50 g tranbär
  • 4 dl grädde
  • 2 msk florsocker
Skriv ut recept

Här kommer ett recept för alla baconälskare där ute! Baconlindad kyckling i ugn med BBQ-smak och rostad potatis. Tillsammans med potatis och en fräsch kålsallad med äpple och bacon får du till en både fräsch och mättande rätt. Bättre kan det inte bli!

Med bacon lindad runt kycklingbrösten blir de extra saftiga och smakrika. Pensla dina kycklingbröst med BBQ marinad och salta och peppra innan du lindar in dem i baconet. På så sätt låser du in de härliga smakerna och de går in i kycklingen bättre.

Kycklingen tillagas i ugn och servera med ugnsrostad småpotatis som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen, och din krispiga kålsallad. Om vädret tillåter går det också utmärkt att grilla din kyckling, med baconen lindade runt den slipper du dessutom att marinaden droppar ner på kolet.

Vill du Imponera på dina middagsgäster med ett extra fint upplägg? Skiva kycklingen i ett par centimeter tjocka skivor, lägg upp på ditt finaste fat och toppa rätten med hackad persilja. När du skivar kycklingen blir den både lättare att äta och finare för ögat.

Älskar du kombinationen av kyckling och bacon kan du prova vårt recept på Kycklinggratäng med bacon också!

 


Gör så här

BACONLINDAT KYCKLINGBRÖST:

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Pensla kycklingbrösten med BBQ marinad, salt och peppar och linda med bacon. 
  3. Tillaga i ugn ca. 25 minuter. 
  4. Dekorera med hackad persilja på toppen innan servering.

POTATIS:

  1. Skölj potatis, dela i halvor och lägg på en bakplåt. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.
  2. Tillaga i ugn på 200°C, ca. 20 minuter.

KÅLSALLAD:

  1. Skölj spetskål och äpple, skär i fina strimlor och skivor. 
  2. Stek bacon i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär eller riv baconet i mindre bitar och strössla över salladen. 
  3. Blanda alla ingredienser i en skål med dressingen.

DRESSING:

  1. Vispa grädde väldigt lätt i en skål. Tillsätt florsocker och citronsaft, blanda runt.
  2. Låt dressingen stå i kyl ca. 15 minuter.
  3. Smaksätt med salt och peppar innan servering.