Baconlindad kyckling i BBQmed äpple och kålsallad
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 575 g Tulip Bacon i skivor
- 1000 g kycklingbröst
- 50 g BBQ marinad
- 50 g hackad persilja
- 200 g små potatis
- 300 g finhackad spetskål
- 2 st äpple
- 50 g tranbär
- 4 dl grädde
- 2 msk florsocker
Gör så här
BACONLINDAT KYCKLINGBRÖST:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Pensla kycklingbrösten med BBQ marinad, salt och peppar och linda med bacon.
- Tillaga i ugn ca. 25 minuter.
- Dekorera med hackad persilja på toppen innan servering.
POTATIS:
- Skölj potatis, dela i halvor och lägg på en bakplåt. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.
- Tillaga i ugn på 200°C, ca. 20 minuter.
KÅLSALLAD:
- Skölj spetskål och äpple, skär i fina strimlor och skivor.
- Stek bacon i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär eller riv baconet i mindre bitar och strössla över salladen.
- Blanda alla ingredienser i en skål med dressingen.
DRESSING:
- Vispa grädde väldigt lätt i en skål. Tillsätt florsocker och citronsaft, blanda runt.
- Låt dressingen stå i kyl ca. 15 minuter.
- Smaksätt med salt och peppar innan servering.