Baconlindad kyckling i ugn - Recept - Tulip

Baconlindad kyckling i BBQmed äpple och kålsallad

(1 st) Mitt betyg: 0

Baconlindad kyckling i BBQmed äpple och kålsallad

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 575 g Tulip Bacon i skivor
  • 1000 g kycklingbröst
  • 50 g BBQ marinad
  • 50 g hackad persilja
  • 200 g små potatis
  • 300 g finhackad spetskål
  • 2 st äpple
  • 50 g tranbär
  • 4 dl grädde
  • 2 msk florsocker
Skriv ut recept

Varning alla bacon-älskare. Här kommer ytterligare ett recept för er! Baconlindad kyckling i ugn med BBQ-smak och rostad potatis. Tillsammans med en fräsch kålsallad med äpple och bacon. Bättre kan det inte bli!

 


Gör så här

Baconlindad kyckling i ugn

BACONLINDAT KYCKLINGBRÖST:

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Pensla kycklingbrösten med BBQ marinad, salt och peppar och linda med bacon. 
  3. Tillaga i ugn ca. 25 minuter. 
  4. Dekorera med hackad persilja på toppen innan servering.

POTATIS:

  1. Skölj potatis, dela i halvor och lägg på en bakplåt. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.
  2. Tillaga i ugn på 200°C, ca. 20 minuter.

KÅLSALLAD:

  1. Skölj spetskål och äpple, skär i fina strimlor och skivor. 
  2. Stek bacon i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär eller riv baconet i mindre bitar och strössla över salladen. 
  3. Blanda alla ingredienser i en skål med dressingen.

DRESSING:

  1. Vispa grädde väldigt lätt i en skål. Tillsätt florsocker och citronsaft, blanda runt.
  2. Låt dressingen stå i kyl ca. 15 minuter.
  3. Smaksätt med salt och peppar innan servering. 

 


Tips

Du bör också prova detta recept på bacon och Kycklingbröst.