Baconlindad sparris - Sparris på grillen - Recept - Tulip

Baconlindad sparris

(4 st) Mitt betyg: 0

Baconlindad sparris

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

Skriv ut recept

Vem älskar inte baconlindad sparris? Det perfekta tillbehöret till alla måltider! Laga enkelt på grillen, i stekpanna eller som sparris i ugn!

 


Gör så här

Baconlindad sparris

  1. Skölj och bryt av sparris där det naturligt ger efter.
  2. Linda bacon runt varje sparris.
    • På spis: Värm olja i en stekpanna och stek på medelvärme tills baconet är krispigt och sparrisen genomstekt, ca 10 minuter.
    • I ugn: Placera baconlindad sparris på en bakplåt med bakplåtspapper. Stek i förvärmd ugn vid 200° C i ca. 15-20 min.
    • På grill: Borsta grillgallret med lite matolja och grilla den baconlindade sparrisen tills baconskivorna är väl krispiga. Håll koll så att det inte bränner fast. 
  3. Servera direkt.

 


Tips

Använd gärna 2 skivor bacon per sparris.

 

Vill du se hur du baconlindar din sparris?

Se videon nedan.