Brinnande kärlek

Brinnande kärlekmed bacontärningar och lök

(0 st) Mitt betyg: 0

Brinnande kärlekmed bacontärningar och lök

  • 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

Inlagda rödbetor
  • 1 kg rödbetor
  • Vatten
  • Salt
Vinägerlag
  • 75 l ättika
  • 350 g socker
  • 4 st hela kryddnejlikor
potatismos
  • 800 g potatis
  • Vatten
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
topping
  • 400 g bacon tärnat
  • 2 tsk olja
  • 3 st lökar
Skriv ut recept

Burning love är en klassisk dansk maträtt: potatismos, standardmjölk eller grädde tillsammans med stekt lök, persilja och rödbetor. En självklar servering på Alla hjärtans dag, den 14 februari, sedd genom en mans ögon. Här hittar du Tulips recept på brinnande kärlek.


Gör så här

    1. INLAGDA RÖDBETOR

      1. Tvätta rödbetor. Koka rödbetorna med skal och rikligt med saltat vatten i ca 45 minuter.
      2. Häll av vattnet och låt rödbetorna ligga i kallt vatten och svalna.
      3. Skär toppen och tippa av de kokta rödbetorna och gnugga bort skalet.
      4. Skär rödbetorna i skivor. Du kan skära rödbetorna i små tärningar istället, då kan du ge din maträtt ett annat utseende.

      VINÄGERLAG

      1. Koka upp vinäger och tillsätt socker och kryddnejlika.
      2. Häll vinägerlagret över rödbetorna i ett glas. Arket ska täcka rödbetsskivorna helt. Skruva på locket och ställ de inlagda rödbetorna i kylskåpet.

      POTATISMOS

      1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
      2. Koka potatisen i osaltat vatten under lock tills den är helt mjuk (ca 25-30 minuter).
      3. Häll av vattnet.
      4. Låt potatisen ånga av i några minuter utan lock på pannan.
      5. Mosa potatisen med en potatisstöt eller gaffel.
      6. Koka upp mjölken.
      7. Tillsätt smör samt salt och peppar till potatismoset.
      8. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning (potatismoset ska bli slätt och fluffigt).

      BACON TÄRNINGAR & LÖK

      1. Stek bacon i en mycket het stekpanna i lite olja tills tärningarna är krispiga och gyllene.
      2. Låt de stekta bacontärningarna rinna av på ett hushållspapper.
      3. Häll av stekfettet i en skål.
      4. Torka av pannan med hushållspapper.
      5. Skala löken, skär den i skivor och stek dem gyllene i fettet från baconstekningen.
      6. Lägg upp det fluffiga potatismoset med gyllene lökskivor, stekt bacon och inlagda rödbetor skurna i mindre bitar.
      7. Strö över persilja och servera.