Broccoligratäng med bacon - Recept - Tulip

Broccoligratäng med bacon

(1 st) Mitt betyg: 0

Broccoligratäng med bacon

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 1 msk smör till formen
  • 1 gul lök
  • 2 broccoli
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk, 3%
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 nypa chiliflakes
  • 50 g ädelost
  • 50 g cheddarost
  • 1-2 msk finthackad persilja
  • Salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form med smör.
  2. Skala och finhacka löken. Dela broccoli i mindre buketter.
  3. Skär baconet i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs tills det fått lite färg. Tillsätt hackad lök och fräs tills löken mjuknat.
  4. Koka under tiden broccoli i 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt broccoli i pannan. Vänd runt och ställ åt sidan.
  5. Knäck ner äggen i bunke och vispa samman med mjölk och grädde. Smaksätt med timjan, chili och lite salt och peppar. Dela ädelosten i mindre bitar och riv cheddarosten.
  6. Tillsätt hälften av den rivna osten i äggsmeten.
  7. Lägg grönsaker och bacon i formen och häll över äggstanningen. Toppa med smulad ädelost och resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills gratängen fått fin färg och äggstanningen stelnat.
  8. Låt gratängen svalna något. Servera med en god sallad och ev bröd.