Flätat baconbröd
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
- 150 g Tulip Bacontärningar
- 125 g Tulip Bacon i skivor
- 2 msk olivolja
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 100 g fullkornsmjöl
- 500 g vetemjöl
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 msk vallmofrön
Gör så här
Luftigt baconbröd
- Stek bacontärningar i olja i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllene.
- Häll stekfettet och bacon i en skål och låt svalna.
- Lös upp jästen i ljummet vatten och tillsätt mjöl, ägg, salt och bacon (inklusive stekfettet).
- Knåda degen ordentligt tills den är smidig och släpper lätt skålen.
- Om du använder en mixer med degkrok, måste degen knådas i ca. 10 minuter. Låt degen höjas varm och täckt i 90 minuter.
- Lägg ut degen på ett mjölat bord och dela den i tre delar. Rulla varje bit till en korv och låt dem vila täckta i 10 minuter.
- Lägg bakplåtspapper på ett plåt och lägg degkorvarna bredvid varandra.
- Linda baconskivor löst kring varje degbit, samla degbitarna i ena änden och fläta sedan till en stor limpa. Låt den jäsa i 40 minuter.
- Pensla med vispat ägg och strö över vallmofrön. Baka i en 200 ° C förvärmd ugn i 30-35 minuter tills ytan är gyllene.
- Låt svalna på ett bakplåt innan du skär upp brödet.